Episorda
Kettil Mannerheim — skribent & historisk guide

Kettil MannerheimHej och välkommen! Jag gör stadsvandringar i Stockholm, åtar mig olika sorters textuppdrag och bistår med handfast hjälp om du vill nå skolan med ett pedagogiskt material. Ta gärna en titt på mina tjänster och hör av dig om du är intresserad av ett samarbete.  

Kettil Mannerheim har arbetat på Stadsmuseet, Kungliga Slottet, Skogskyrkogården och Historiska museet. Vid sidan av Episorda arbetar han som samordnare för webbplatsen Stockholmskällan.

Om Kettil Mannerheim

Kettil Mannerheim heter jag som driver Episorda. Att hitta de roliga, spännande och meningsbärande historierna i historien och ge dem en attraktiv muntlig eller skriftlig form är min specialitet.

Under mina år museivärlden har jag fått göra så skilda saker som att skriva och redigera text till en filmutställning på Stadsmuseet, prata om likbrännarpionjärer på Skogskyrkogården och väcka liv i Riddarholmskyrkans döda kungar och drottningar. 

Som guide och pedagog på flera av stadens museer och i min nuvarande yrkesroll som samordnare och pedagog för webbplatsen Stockholmskällan har jag byggt upp ett stort kontaktnät på museer, arkiv och bibliotek i Stockholm. Kontakta mig gärna om du vill ha hjälp med att gräva fram, paketera och presentera en historia! 

Vill du veta mer om mig? Ta en titt på mina textjobb och på min meritförteckning. Eller läs en mer personlig presentation här.

Stadsvandra i Stockholm!

Möt fattiga och rika, berömda och glömda stockholmare på platserna där det hände! Välj bland tematiska vandringar och boka en tur när det passar er.  

Text & research

Jag skriver främt populärhistoriska artiklar men är även intresserad av andra spännande text & researchuppdrag. Se textprov.

Pedagogisk konsultation

Vill ni nå skolan med ett pedagogiskt material? Kettil Mannerheim är utbildad gymnasielärare med mångårig erfarenhet av skolans värld. Läs mer.

stockholm